Kansantanssifestivaali TRADin mainoskuva, jossa kaksi vihreäasuista kansantanssijaa ja graafisia koristeita

24.10.2024

Uusi kansantanssifestivaali TRADI yhdistää kaksi rakastettua tanssitapahtumaa

Pispalan Sottiisin tapahtumaperhe uudistuu, kun uuden kansantanssin tapahtuma Tanssimania ja aikuiskansantanssiryhmien Tanssimylly-katselmus yhdistyvät. Tampereella 4.–6.4.2025 järjestettävä uusi Kansantanssifestivaali TRADI on sykähdyttävä yhdistelmä kansantanssia ja -musiikkia. Pispalan Sottiisin keväinen festivaali tuo Tampereelle kansantanssin uusimmat tuulet ja rohkeimmat teokset, joissa perinteet saavat uuden muodon. Festivaalin ohjelmassa nähdään uusia tanssiteoksia, jotka ammentavat sisältönsä rikkaasta kansanperinteestä, mutta katsovat myös rohkeasti tulevaisuuteen.

TRADI-festivaalilla järjestetään myös Tanssimylly-kansantanssikatselmus, jossa esitellään lajin monimuotoisuutta eri puolilta Suomea. Iltaisin tunnelma nousee kattoon tanssijalkaa vipattavilla iltaklubeilla, joissa folkin rytmit vievät mukaansa.

Kansantanssifestivaali TRADI jatkaa Pispalan Sottiisin Tanssimania-tapahtuman kolmekymmenvuotista perinnettä ja tuo parittomina vuosina yhteen kansantanssin ja kansanmusiikin konsertti- ja koulutustapahtuma Tanssimanian sekä yli 15-vuotiaiden kansantanssiryhmien Tanssimylly-katselmuksen. Myös parillisten vuosien kesäkuinen Pispalan Sottiisi ja jokavuotinen Folklandia-risteily tammikuussa jatkavat edelleen Sottiisin tapahtumaperheessä.

Luvassa on energinen ja elinvoimainen tapahtuma, jossa liike, rytmi ja perinne kohtaavat!

Tutustu tapahtumaan: https://tradi.fi/

Kansantanssifestivaali TRADIn järjestää Suomen Nuorisoseurat yhteistyössä Tampereen kaupungin kanssa.

Artikkelikuva: Ville Kurki